Polgári esküvő

 

A Polgári hivatalos esküvő úgy mint Magyarországon a Városházán köttetik. A hivatalos esküvő, ciprusi Anyakönyvvezető által köttetik és a ciprusi Minisztérium engedélyezi a házasságkötést. 

A Városháza egy elegáns hagyományos forma szerinti helyszín a polgári esküvőre.  Szépen feldíszített, dekoratív házasságkötő terem áll az Ifjú Pár rendelkezésére a hivatalos esketésre. 

Min. létszám a Városházi esküvő foglalásához:  2 fő – csak angol nyelvű szertartással – esküvőszervező nincs a helyszínen

Az engedélyezésre, dokumentációk elkészítésére  van egy alapdíj mely tartalmazza az időpont foglalási díjat, a házassági  kérelem benyújtását, a házassági engedély beszerzését a ciprusi kormánytól, a  jogi dokumentumok kitöltését, teljes adminisztrációját  valamint a  telefonos ill. elektronikus segítséget . 

A dokumentumokat a ciprusi  városháza online ellenőrzi és jóváhagyja vagy elutasítja. Tehát minden rendben lesz, amikor az esküvőjükre érkezik a Pár. 

Szép és egyszerű, de élménydús esküvőt lehet így tartani  .   

Az esküvői ajánlathoz néhány információ röviden: 

Esküvő  – A házasságkötés szép és egyszerű, az időtartama 10-15 perc.

Házassági Anyakönyvi kivonat

A ceremónia  végén a pár kap egy eredeti házassági anyakönyvi kivonatot. A kivonat a házasságot kötött pár,   a tanúk és az Önkormányzati Anyakönyvi Hivatal által aláírt  okirat. Ezt az okiratot Nicosiában, a Minisztériumba küldjük plusz APOSTILE-zni, amelyet Magyarországon a hitelesítésnél kérnek. Erről lehet kérni pontos másolatpéldányt .

Általános információk

A házasságkötéshez szükséges hivatalos angol vagy görög nyelvre hitelesitett forditásban fordított a  dokumentumokat Ciprusra érkezés előtt  legkésőbb egy hónappal el kell juttatni irodánkhoz e-mailben.

Az eredeti dokumentumokat Ciprusra érkezéskor a kötelező esküvő előtti regisztrációkor az anyakönyvi hivatalban be kell mutatni .

Az esküvői szertartás nyelve görög vagy angol nyelven folyik. Irodánk magyar nyelvű munkatársa  a szertartás alatt fordít. Szükség esetén irodánk biztosít helyi tanúkat. Saját tanúk lehetségesek.

 

facebook_logo1