Jelentése

Maga a szó azt jelenti, hogy jelképes. Az igazi helyett egy tényleges eseményt kifejező cselekvés. Az esküvő megjelenítésére a hasonlatosság alapján létrejött esemény.

A szimbolikus esküvőre alkalmazva ez  egy olyan szertartás , ami a tényleges eseményt vagyis a házasságkötést jelképezi. Kifejezi a házasságkötés akaratát, gondolatának megerősítését egy esküvel.

A szimbolikus esküvő úgynevezett fogadalom megerősítő szertartás. Nincs jelentősége annak , hogy a a hivatalos házasságkötés előtt vagy után történik, de ezt mindenképpen jeleznetek kell felém, mert a szép szertartásbeszéd tartalmilag különbözni fog.

A ceremónia magyar nyelvű szertartásvezető által lesz megtartva.

Magyarországon előtte hivatalos esküvőt lehet tartani , ami nagyon egyszerű esküvő szokott lenni. Mindössze a Ti és a két tanú jelenlétével  egy sima aláírás. Az igazi, fényüző , dekoratív esküvő Cipruson van, ahol a  tengerparti szimbolikus szertartás már csak nektek szól.

Köthettek próbaházasság címén először egy gyönyörű szimbolikus esküvőt Cipruson és utána bármikor meglehet tartani a hivatalos esküvőt Magyarországon.

Használhatjuk a szimbólikus eküvőt mint fogadalom megújítás házassági évfordulóra. Ez felújítja a kapcsolatotokat és olyan érzést okozhat, hogy újból csak egymást választjátok társul . Egy új házasság kezedetét adhatja. Nagyon szép és meghitt fogadalom megújítások  születtek így.

Minden pártól elkérem a  szerelmük történetét, hogy egyedi, róluk  írt történettel állítsam össze a szertartási beszédemet. Így egy örök emlék marad az esküvői szertartás és nagyon meghitt pillanatokat élhettek át az esküvőtökön.

A hivatalos házasságkötés Anyakönyvvezetővel történik , állami apparátus keretében, adott szabályok között. Hivatalos esküvőt köthettek Cipruson is. Ebben az esetben is lehetséges a hivatalos szertartást követve magyar nyelvű szertartásvezető általi  köszöntés   saját magatokra alakítva . Lehetséges minden sajátos  részletével befejezni a hivatalos eküvőt , a  szerelmetek történetének felidézésével, szülőköszöntéssel, gyermek köszöntéssel , homoköntéssel és bármi mással.