Melinda és Károly esküvője Cipruson 2008.

Hozzáállásunk egy igy megtartott esküvőhöz

Nem tartjuk felhajtásnak az esküvőt, egy nevezetes napnak tartjuk, igy egyedül azon izgultunk, hogy vajon minden sikerülni fog-e. Megfelelő segitséget kértünk-e ?! Ez mindaddig bennünk volt, amig meg nem érkeztünk Ciprusra. Egy ciprusi, helyi irodát találtunk meg az interneten keresztül. Mondhatom, nem bántuk meg és nagyon boldogok vagyunk, hogy igy rátaláltunk a megfelelő irodára. Nagyon szép tengerparti és valóban álom esküvőnk volt.

Előkészületek

Az előkészületekkel kapcsolatos teendőket teljes mértékben levették a vállunkról. Körülbelül 5-6 hónapig terveztük az esküvőt az irodával. Kértünk ajánlatot. Először egy általános ajánlatot kaptunk, mindig megköszöntük, hogy gyorsan és nagyon szivesen válaszoltak, majd Skype-n keresztül kezdtünk kommunikálni. Kialakult a végleges esküvői terv. Az időpontot, hamar eldöntöttük, mert az fontos volt, hogy valóban legyen arra az időre esküvőnk amire szerettük volna. Az esküvő dátumának és időpontjának leegyeztetése után, lefoglalta az iroda a repülőjegyünket, szállodát. Minden esküvői „finomság” ezután került sorra. Tudtuk az árakat és szépen minden igényünket végül is leegyeztettünk az irodával Kaptunk fotókat, ötleteket és kialakult. De ez egy folyamatos kommunikáció volt. Igazából az volt problémás, és tartott sokáig, amig meg nem találtuk a megfelelő irodát. Ezt tudom javasolni, hogy mások ne kövessék el ezt a hibát, mert csak az idő megy és drágább is lesz, hiszen a repülőgépeken a helyek elég gyorsan töltődnek és ez megdrágitja a jegyeket. Forduljanak azonnal a megfelelő helyre. Úgy voltunk vele, mint amikor beteg az ember. Kihez megyek ha beteg a gyerekem? A szomszédhoz vagy a megfelelő szakemberhez. Nekünk a megfelelő ez az iroda volt, hiszen ciprusiak, helyiek és főleg még magyarul is beszél a hölgy, Gina.

Dokumentumok

Érdemes hamarabb elkezdeni a szervezést, hogy a papírokat időben be lehessen szerezni. A papirokat itthon Magyarországon szereztük be és e-mailben átküldtük az iroda részére. Az eredeti példányokat a helyszinen kellett leadnunk. A születési anyakönyvi kivonatunkat kellett beszereznünk, és egy engedélyt az anyakönyvi hivataltól., hogy nincs akadálya a házasságkötésünknek. Az engedélyt angolra kellett fordíttatnunk. Az anyakönyvi kivonatok frissek voltak igy az eleve több nyelvű volt. Kb. 1-2 hónap alatt a papirok is készen voltak. Mikor vissza érkeztünk Magyarországra, lefordittattuk magyarra a kinti papirokat és honositották. Végül megkaptuk a házassági kivonatot. Igy törvényes bejegyzett házasok vagyunk Magyarországon is.

Adategyeztetés a helyszinen

Az esküvő előtt 5 nappal érkeztünk meg Ciprusra. Úgyanis a ciprusi törvények miatt a házasságkötés előtt legalább ( min.) 3 nappal, abban a városban kell tartózkodnunk, ahol az esküvőnk lesz. Ezt tudtuk és igy is állitottuk össze a programunkat. Az előre leegyeztetett napon és órában megjelentünk az Anyakönyvi Hivatalban a Ceremónia előtt, ahol a papirokat leegyeztették. Itt történt a végleges adminisztráció. Megnéztük az esküvő helyszinét, ami az Anyakönyvi Hivatal Házasságkötő termében volt, kiválasztottuk a zenét is a zenét előre.

Házasságkötőterem és Ceremónia

A gyönyörűen feldiszitett Házasságkötő teremben a megbeszélt napon összeházasodtunk. A szertartás nagyon érdekes volt. Már előre megkaptuk a teljes eküvő szövegét, be kellett tanulnunk azt a részt amit nekünk kellett mondani, igy az eskü alatt simán ment, de azért nagyon izgultunk és néha olyat is mondtunk magyarul ami a szövegben nem volt benne, de a szivünkben IGEN.

Ceremónia után

Igazából a nagyobb hangsúlyt inkább a Ceremónia utáni órákra helyeztük. A szállodából az Anyakönyvi Hivatalhoz az esküvőre egy gyönyörű Limuzinnal mentünk. A Ceremónia után viszont egy álom lovaskocsi várt minket. Ez maga a csoda volt.. A fotós végig velünk volt, igy szép képeket készitett rólunk. A szállodába visszaérkezve a tengerparton tovább fotóztak minket. Este viszont kettesben megmártoztunk a tenger világában .

Ruhánk és a csokrom

Még szeretném elmondani, hogy milyen ruhát választottunk. Itthon Magyarországon választottuk ki a ruhámat sok próba után. És vittük magunkkal. Alkalmazkodtunk az éghajlathoz és a hangulathoz. Én azért egy nagyon kivételes stilusú, szinű, nagyon szép menyasszonyi ruhában voltam, hajamban virágok, gyönyörű csokrom volt, az ékszerekre nagy hangsúlyt fektettem. A csokrom nagyon érdekes volt, a ruhámmal harmonizált. A hajamban olyan virág volt ami a csokromban is volt. A vőlegényem fehér ruhát viselt. Nagyon szép volt és emlékezetes az egész, kezdetektől a végéig.

Melinda és Károly 2008. aug.